Известие

Collapse
No announcement yet.

Възможно ли е да се смени ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Възможно ли е да се смени ?

Здравейте ,
    възможно ли е да извадим на 155 1.8 ТС и да сложа 2.0ТС ? Съвпада ли ел. инсталацията на 1.8 с ел. инстал. на двулитровия ?Може ли да се ползва ЕКУ-то от 1.8 на двулитровия? Знам че параметрите са различни.
    Не търся мощност, просто 1.8 е гръмнал, а имам в наличност 2.0 .
    Заслужава ли си да се започва този "проект" ??
    Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140hp '04 The new Mistress
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 8v 105hp '98 еx

мисля че електрониката е друга и не става,но нека все пакс е изкаже някои по вещ колега
    92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
    95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
    90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
    00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Re: Възможно ли е ?

Първоначално публикувано от automaniac
      Здравейте ,
      възможно ли е да извадим на 155 1.8 ТС и да сложа 2.0ТС ? Съвпада ли ел. инсталацията на 1.8 с ел. инстал. на двулитровия ?Може ли да се ползва ЕКУ-то от 1.8 на двулитровия? Знам че параметрите са различни.
      Не търся мощност, просто 1.8 е гръмнал, а имам в наличност 2.0 .
      Заслужава ли си да се започва този "проект" ??
      Благодаря предварително.
      И мен ме вълнува същия въпрос Ще те помоля обаче малко да си коригираш заглавието, поненеже така от него не става ясно за какво е темата
      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

ECU-то задължително. А, дали останалата част от инсталацията ще пасне, може да провериш като сравниш (с помощта на Аутодата, например) пиновете на екутата за 1.8 и 2.0 дали са с еднакво предназначение. Мисля си, че само смяната на ЕКУ-то ще е достатъчна, но само си мисля - не знам...
        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Нищо не е нужно да се сменя. Всичко по ел. инсталацията си пасва. Единствено на самото ECU има един превключвател, който е в позиция "on" или "off" в зависимост какъв двигател управлява - 1,8 или 2,0. На кое точно краче от ECU'то се намира въпросния превключвател можеш да се информираш от менюалите за ремонт и експлоатация на 155'ците!
          Успех!
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
            Нищо не е нужно да се сменя. Всичко по ел. инсталацията си пасва. Единствено на самото ECU има един превключвател, който е в позиция "on" или "off" в зависимост какъв двигател управлява - 1,8 или 2,0. На кое точно краче от ECU'то се намира въпросния превключвател можеш да се информираш от менюалите за ремонт и експлоатация на 155'ците!
            Успех!
            На кое ЕКУ ? Щото аз имам свалено от 1.8 и такова чудо няма
            Ако е на ЕКУ-то от 2.0 , значи пак ще си трябва такова да се сложи на 1.8 .Понеже излиза, че на 2.0 може да работи в два режима- 1.8 и 2.0, а на 1.8-то само в режим за 1.8 .
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

ЕКУ от 2.0 работи без грешка на 1.8 - личен опит.
              АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
              FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от hsr
                На кое ЕКУ ? Щото аз имам свалено от 1.8 и такова чудо няма
                Ако е на ЕКУ-то от 2.0 , значи пак ще си трябва такова да се сложи на 1.8 .Понеже излиза, че на 2.0 може да работи в два режима- 1.8 и 2.0, а на 1.8-то само в режим за 1.8 .
                Абе колега аз разбрах че дадени крачета се окъсяват или не в зависимост от мотора.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

ако двулитровият мотор е 8 клапанов- няма никакъв проблем. всичко си пасва. при 16 клапановия не стоят така нещата с електрониката.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                  X